Нефритові сережки |
Китайський білий чай. Відбірні чайні бруньки з ніжним пушком закручені в спіраль правильної форми.
|
|
Кільця Джейд |
Китайський білий чай. Збирають в квітні в провінції Юннань. Світлий настій із солодкуватим смаком,
легким ароматом та терпким в’яжучим смаком. Заварюють кілька разів. |
|
Срібні нитки |
Срібні нитки збирають в горах Тай Мі навесні на протязі двох днів. Це найбільш вишуканий білий чай.
|
|
Зелена мавпа |
Цей чай збирається в китайській провінції Фуцзянь у квітні і являє собою композицію зеленого й білого чаю.
Він готується з не скручених листочків і молодих бруньок, які висушують на відкритому повітрі на прохолодному вітерці.
Чудовий чай зі свіжим букетом, медово-золотавою заваркою й витонченим смаком. Цей чай чудово вгамовує спрагу,
покращує травлення. Для цінителів ніжного чаю
|
|
Око Фенікса |
Зв'язаний вид особливого зеленого жасминового чаю нагадує око птаха Фенікс. Відповідно до китайських легенд
Фенікс – символ любові й щастя. Цей чай, зроблений у провінції Фуцзянь, тричі ароматизується квітами жасмину.
|
|
Діамантова роса |
Особливий вид китайського зеленого чаю. М’який смак, тонкий аромат та солодкуватий після смак. Для гурманів.
|
|
Наречена дракона |
Унікальний жовтий чай. Наділений корисними властивостями як чорного, так і зеленого чаю. Надзвичайний чай. Ви мусите це скуштувати.
|
|
Молочний оолонг |
Найбільш незвичайний вид оолонга з о. Тайвань. Відомий унікальною технологією напівферментації.
Особлива технологія виробництва передбачає обробку чайних листочків молоком. Як і всі оолонги, молочний оолонг особливо багатий на
антиоксиданти (поліфеноли), котрі зменшують ризик виникнення раку і позитивно впливають на серцево-судинну систему.
Має квітково-молочний аромат та фруктовий смак.
|
|
Формоза оолонг |
Китайський чай з о. Тайвань. Найбільш відомий відбірний крупно листовий чай оолонг.
Сприяє очищенню та оновленню організму, підтримує його в тонусі.
Єдине, що не зрозуміло – смішна ціна для чаю такого рівня
|
|
Оолонг женьшень |
Цей унікальний напівферментований чай оолонг збирається біля гори Nanyue, що в провінції Hunan. В ароматі дивовижним чином поєднуються персик, мед і женьшень.
|
|
Оолонг йога |
Справжній напівферментований чай оолонг збирається в провінції Худжань. При заварюванні отримуємо настій з ароматом лісової суниці
|
|
Золотий равлик |
Один з кращих чорних чаїв провінції Хуннань з особливою технологією обробки чайного листа.
До його складу входять виключно бруньки (тіпси), перші та другі листочки. Таку концентрацію тіпсів ще треба пошукати!
|
|
Око тигра |
Пу-ер, що значною мірою схожий за смаком на звичайний чорний чай. Радимо, якщо не подобається традиційні пу-ери.
Походженням з китайської провінції Юннань. Цей чай знижує рівень цукру в крові, сприяє схудненню,
корисний для травлення та виводить яди.
|
|
Пу-ер з хризантемою пресований |
Постферментований чорний чай, спресований у вигляді маленької чаші з квітками хризантеми. Походженням з провінції Юннань.
Пу-ер має унікальні лікувальні властивості. Попереджує розвиток атеросклерозу,
очищує від шлаків, нормалізує обмін речовин, знімає інтоксикацію
|
|
MASALA |
Традиційний індійський чай з спеціями (з кардамоном, корицею та гвоздикою). Рекомендується з молоком.
|
|
Пряний чорний апельсиновий чай |
Подається з медом.
|
|
Кашмірський чай |
На смак він дуже відрізняється від традиційного чаю. Подається з медом.
|
|
Суданська троянда з прянощами (казковий напій). |
Таким чаєм пригощала Шахерізада Шаха. Гібіскус-каркаде, або суданська троянда
(у перекладі «болотна мальва») містить багато вітамінів, органічні кислоти, зокрема лимонну,
яблучну, винну, і так звану гібіскусну кислоту, яка надає відварові приємного кислуватого присмаку.
Окрім цього, суданська троянда містить антоціани, флавоноїди, фітостероли, пектини. Полісахариди,
які входять до складу гібіскусу, є природними імуномодуляторами. Вони активують захисні реакції
організму і запобігають інфекційним захворюванням. Гібіскус виявляє протизапальну, спазмолітичну і
гіпотензивну дію. Китайська медицина використовує каркаде як засіб, що запобігає утворенню тромбів,
для нормалізації циркуляції крові в організмі, зниження артеріального тиску. А ще в суданській троянді
є антиоксиданти, які перешкоджають старінню клітин. Вживають цілющий напій і під час грипу та інших застудних захворювань.
Також чай із каркаде корисний людям, у яких хвора печінка, бо він сприяє виробленню жовчі.
Цей напій треба пити тим, у кого хворі нирки. Він добре очищує кров від алкогольної інтоксикації.
Та головною особливістю цього чаю є його здатність впливати на артеріальний тиск: гарячий напій підвищує його, а холодний – знижує.
|
|